ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бюджетът ще бъде приет с гласовете на ГЕРБ, РБ и БДЦ, обясни Менда Стоянова

Парламент Менда Стоянова

Смятам, че бюджетът ще бъде приет с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок и БДЦ. Това заяви председателят на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и член на ГЕРБ Менда Стоянова в студиото на Нова телевизия.

"Преди малко зам.-председателят ДПС Йордан Цонев каза, че няма да правят промени между първо и второ четене. Това показва, че този бюджет трябва да бъде приет”, коментира Стоянова.

Според нея няма нищо лошо в това страната да остане с бюджета от 2015 г., но в новия бюджет има заложени политики, които много хора подкрепят – над 280 млн. в образованието, над 250 млн. за здравеопазването, за МВР 180 млн. лева.

„За БАН няма увеличение, но за наука има предвидени 350 млн. евро и именно БАН ще бъде бенефициент на тези средства”, добави тя.

Тя обясни, че ако минималната пенсия стане 300 лева, от бюджета ще трябва да се отделят 1,2 млрд. лева.

"Вчера гласувахме бюджета за държавното обществено осигуряване. В този закон парите за пенсии са малко под 9 млрд. лв. да отидат за пенсии. От тях 4,5 млрд. лв. не са от осигурителни вноски, а от държавния бюджет, от данъците. Ако трябва да говорим за повишаване на пенсиите, трябва да говорим за нов модел на пенсионно осигуряване, както и на изчисляване на пенсиите, но това е голяма тема”, коментира Менда Стоянова.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст