ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Президенството: Служебен кабинет ще има до Коледа

Министесрки съвет - заседаниеРумяна Коларова -министър на образованието

Служебен кабинет ще има преди Коледа, обяви секретарят на президента Росен Плевнелиев – Румяна Коларова, в студиото на Би Ти Ви.

Коларова коментира дали държавният глава ще удължи процедурата по консултации, за да не му се налага да сформира трети служебен кабинет. Тя обясни, че след консултациите с парламентарно представените партии в парламента, които по график трябва да приключат до сряда, президентът ще свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). На заседанието на КСНС Плевнелиев ще иска да чуе от представителите на политическите сили кога смятат, че трябва да е датата на евентуалните предсрочни парламентарни избори.

"Чак след това ще започне процедурата по връчване на проучвателни мандати за съставяне на правителство на двете най-големи партии в Народното събрание – БСП и ГЕРБ, и на трета по избор на президента. БСП и ГЕРБ обявиха, че ще върнат мандата. Датата на изборите е много важна, защото основната задача на служебния кабинет е да организира изборите", обяви секретарят на президента.

Румяна Коларова отказа да коментира дали се обсъждат вече имена за служебен премиер и министри и коя ще е третата партия, на която Росен Плевнелиев ще предложи проучвателен мандат.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст