ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шойбле предупреди Лондон да не намалява корпоративния данък

шойбле

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле предупреди Великобритания за мащабното намаляване на корпоративния данък, отбелязвайки, че докато е член на Европейския съюз, страната трябва да спазва правилата в блока, предаде Ройтерс.

"Великобритания все още е член на Европейския съюз", каза Шойбле в отговор на въпрос дали плановете на Великобритания да намали корпоративния данък биха могли да доведат до дъмпингова конкуренция. "Така че те са обвързани с европейските закони", добави той.

Дори и след "Брексит" страната все още е обвързана към споразуменията от срещата на върха на Г-20 в Анталия преди една година. "Вие сте длъжни да спазите това, което обещахте на срещата на върха на Г-20 в Анталия", заяви Шойбле. Тогава всички участници се договориха да се въздържат от данъчна конкуренция. 

По-рано през деня британският премиер Тереза Мей обяви, че страната възнамерява да понижи значително корпоративния данък. Според "Дейли телеграф" Мей възнамерява да го понижи до под 15 на сто. Финансовият министър на обединеното кралство Джордж Озбърн намекна за възможна ставка от 15% още през юли.

По-рано днес говорителка на британския премиер заяви, че правителството вече е очертало мерки за намаляване на корпоративния налог до 17 процента до 2020 година и определи всякакво говорене за допълнително орязване като "спекулативно". 

В момента ставката на корпоративния данък в Обединеното кралство е 20 на сто, а в Германия с включването на бизнес данъка – около 30 на сто.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст