ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ОП – Русе предаде на съд мъж, блъснал с автомобила си жена, причинил телесна повреда на съселянин и повредил чужд автомобил

Прокурор

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж, нарушил правилата за движение по пътищата, като блъснал жена, причинил средна телесна повреда на съселянин и повредил чужд автомобил.

Обвинението срещи Марин К. е за това, че на 16.11.2013 г., в с. Иваново, обл. Русе, при управление на лек автомобил „Ауди А6“, нарушил правилата за движение, като блъснал пешеходец и умишлено причинил средна телесна повреда на Илинка И. от същото село, изразяваща се в счупване на ляв долен крайник – престъпление по чл. 342, ал.3,  вр. ал.1 от НК.

По същото време и място причинил на Васил Н., от същото село средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на ляв горен крайник – престъпление по чл.129, ал.2, вр. ал. 1 от НК.

Както и за това, че унищожил противозаконно чужди движими вещи – предно и задно стъкло, стъкло на задна врата и антена и повредил противозаконно чужда движима вещ – предна лява врата, предан праг, предна колона, таван, покривната боя и лаково покритие на лек автомобил „Мерцедес Е 320 ЦДИ“, собственост на Станчо Ф., всичко на обща стойност 1 070 лв. – престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.

Между семействата на обвиняемия и на пострадалия Станчо Ф. имало вражда и чести конфликти между членовете на двете фамилии. Вечерта на 16.11.2013 г., Станчо Ф. с автомобил „Мерцедес Е“, изпреварил движещия се бавно, по средата на пътното платно лек автомобил „Ауди А6“ и спрял непосредствено пред него, като принудил неговия водач – син на обвиняемия да спре. Това станало повод за поред конфликт, в който бързо се включили всички роднини. На мястото на свадата пристигнал и обвиняемият, който се опитал, но не успял да удари Станчо Ф. и затова насочил следващите си удари към лекия му автомобил, а след това и към сина му – пострадалият Васил Н. Заради нанесените удари на Васил Н., обвиняемият влязъл в разправия и с баба му – пострадала Илинка И. Това станало повод обвиняемият да се качи в лекия си автомобил, да насочи колата към Илинка И. и да я блъсне.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст