ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Македонският президент: Вратата ми е отворена за Румен Радев

георге иванов

Вратата ми е отворена за новоизбрания български президент Румен Радев, заяви президентът на Македония Георге Иванов в интервю за БГНЕС.

"На първата ми среща с него, която ще се състои на 22 ноември, ще го поздравя за победата му и ще го приветствам с добре дошъл в клуба на президентите от региона. Надявам се да имам отлични отношения с Румен Радев, защото президентите трябва да държат вратата си отворена за всички", заяви македонският президент.

Според него изявлението на новоизбрания български президент, че трябва да бъде подписан договор за приятелство между нашите две страни, е изключително важно.

"Много време изгубихме за подписването му. Не може текст, който трябва да бъде съгласуван от двете страни, да бъде пречка за развитието на двустранните ни отношения. Не ни отива, защото сме две приятелски и съседни държави, свързани с много неща от миналото, които имат общо бъдеще. Готови сме да подпишем договора и го показахме по най-различен начин, приемахме предлаганите инициативи", обясни Георге Иванов.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст