Бъчварова информира депутатите за ситуацията в Харманли

Парламент Румяна Бъчварова

Тези мигранти трябва да знаят, че страната ни е готова да съдейства в хуманитарен план за тях, но те са длъжни да се съобразяват с българското законодателство и да го спазват. Още 30 жандармеристи заминават за Харманли, обяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова пред Народното събрание, където пристигна, за да информира за ситуацията в бежанския център, където вчера имаше безредици. 

"Ситуацията е овладяна. Бяха определени начините, по които да бъдат разпределени лицата, които са провокирали напрежението –  в други центрове, от  затворен тип. Специални мерки бяха обсъдени и се предприемат за възстановяване на оградата на центъра в Харманли", каза Бъчварова.

Според нея не е възможно да бъде осигурен коридор на мигрантите от центъра в Харманли към Сърбия, както те са поискали. Министърът в оставка бе категорична, че е необходимо да се направи организация, за да не последват подобни вълнения. 

По-рано бе съобщено, че в момента на територията на районните управления в Хасково са задържани 400 лица, предстои да бъде установено какво е конкретното им участие в инцидента. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст