ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прекратиха концесиите на два плажа в Слънчев бряг и Несебър

николина ангелкова

Министерството на туризма е прекратило договора за концесия със Слънчев бряг – Север и Несебър – Юг, съобщи пред БНТ министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова. Тя уточни, че за тези две концесии още миналата година е бил удължен срокът до 30 септември, за да се отстранят нарушенията, които са установени.

"Контролна комисия преди два дни е установила, че това не се е случило и концесиите са прекратени", подчерта Ангелкова. Тя добави, че в министерството са постъпили 400 сигнала за нередности по плажовете.

"Наложили сме за 341 000 лева неустойки и сме изпратили писма за още 500-600 хиляди лева за неустойки, на които трябва да бъде отговорено в тридневен или седемдневен срок, в зависимост от срока, заложен в концесията. Тези, които не са отстранили нарушенията, ще бъдат наказани с прекратяване на концесионните договори. Такъв е случаят със Слънчев бряг-Север. Там вече концесионният договор е прекратен", обясни министърът на туризма.

Очакванията на ведомството са за ръст от 5% за зимния сезон или със 700-800 хил. туристи повече. Според Ангелкова най-много туристи ще дойдат от Великобритания, Германия и Русия, като вече се отчита ръст на чартърните полети.

"Очакват се минимум 800-900 хиляди туристи да посетят България през ноември и декември и така те ще достигнат 8 милиона за тази година", обобщи министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст