България е домакин на най-големия форум в Европа по киберсигурност

Министерство на транспорта

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения е домакин на Третия Регионален форум по киберсигурност. От 29 до 30 ноември в София ще се съберат над 80 експерти от европейски държавни и неправителствени организации, както и от Европейската комисия, НАТО и Световната банка.

Организатори на престижното събитие са Международният съюз по далекосъобщения и Европейската агенция за мрежова сигурност (ENISA). Основни теми в дискусиите през първия ден от форума са стратегиите по киберсигурност в Европа и защитата на критичната информационна инфраструктура. По време на втория ден участниците ще се фокусират върху дейностите на центровете за мрежова и информационна сигурност. 

България за трети път е домакин на Европейския форум по киберсигурност. През 2008 г. и през 2012 г. делегатите обсъждаха в София защитата на информационната инфраструктура в национален, регионален и международен план и партньорството между държавата и частния сектор. Тогава се проведе и виртуално кибер учение, в което се включиха центровете за реагиране на компютърни инциденти на 19 страни. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст