Полицията води интензивни действия в РПЦ-Харманли

кат

ОД на МВР – Хасково, води много интензивни действия и в момента в Регистрационно-приемателния център за бежанци /РПЦ/ в Харманли, съобщи пред репортер на БТА директорът на дирекцията старши комисар Ангел Цанков. Преглеждат се записите от видеокамери, установяват се свидетели, изпълнява се голям обем мерки за установяване на подстрекателите на бунта и вандалските действия на територията на лагера, уточни Цанков.

На този етап той не се ангажира колко от задържаните тази нощ над 200 най-активни в противозаконните действия мигранти ще бъдат обвинени. Цанков уточни още, че от полунощ досега в центъра е спокойно, а полицейското присъствие е достатъчно засилено, така че да не се допусне нов протест, който да излезе извън контрол.

"Работата в центъра е "ситуация на спешност", съобщи председателят на Агенцията за бежанците Петя Първанова на брифинг пред РПЦ. Всички служители на смяна от центъра тази сутрин са пристигнали на работа. По нейните думи няма да има проблеми с храната, която се доставя на настанените. Постройките, станали обект на вандалщина, ще бъдат ремонтирани от днес до неделя.

В центъра влизат и застрахователи, за да уточнят материалните щети, които са доста сериозни, допълни Първанова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст