Румяна Бъчварова в парламента: 24 полицаи са леко ранени, 240 мигранти са задържани

харманли

По настояване на БСП вътрешният министър Румяна Бъчварова запозна депутатите в парламента с цялостното развитие на ситуацията в бежанския център в Харманли от вчера насам по часове. Тя обясни, че към 6 часа тази сутрин напрежението в лагера в Харманли е нормализирано, а в районното управление в града са задържани 240 мигранти, настанени в центъра и участвали в безредиците.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи в оставка: При потушаване на безредиците 24 служители на МВР са получили леки наранявания и са прегледани в спешна помощ. Към настоящия момент са задържани 240 обитатели на центъра и предстои да бъдат задържани още допълнително, за които се знае, че са взели активно участие при възникналите безредици. От тях около 15 са заподозрени като извършители на хулигански действия, неподчинение на органите на реда и разрушаване и повреждане на държавно имущество.

Двама от проявилите хулигански действия са прегледани в болницата в Хасково, но не са оставени на болнично лечение.

До 19 ч на 25-и ще бъдат изпратени още 30 жандармеристи. Непрекъснато сме в координация с прокуратурата, която е завела досъдебни производства за хулигански прояви и унищожаване на държавно имущество

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст