ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съд мъж, за съставяне на неверен документ пред застраховател

съд русе

Районна прокуратура –Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 45-годишен мъж, за съставяне на документ с невярно съдържание, който представил  пред застрахователно дружество, с цел получаване на обезщетение.

Обвинението срещу Здравко Р. е за това, че на 6 август 2015 г. в гр.Русе, чрез съставяне на документ с невярно съдържание – Уведомление за щети по МПС от него  до ЗАД „Алианц България“ – гр.София, съзнателно направил опит да даде възможност на друго юридическо лице – Сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол“ – гр.Исперих,  да получи без правно основание чуждо движимо имущество – парична сума в размер на 14 860 лева, собственост на ЗАД „Алианц България“ – гр.София, като деянието останало недовършено по независещи от волята му причини – престъпление по чл.212, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Обвиняемият  работел в Сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол“ – гр.Исперих, на длъжност „специалист – ловно стопанство“. С оглед спецификата на заемана длъжност – по всяко време на денонощието да отговаря на сигнали за бракониерски прояви, му  бил поверен новозакупен от дружеството автомобил.

На 27 август 2014 г. обвиняемият, застраховал в ЗАД „Алианц България“, лекия автомобил „Грейт Уол“, като полицата била в размер на 21 800 лв. На 5 август 2015 г., непълнолетният син на обвиняемият, въпреки, че бил неправоспособен водач, взел служебния автомобил на баща си и започнал да го управлява, но изгубил контрол и се блъснал в дърво. Обвиняемият уведомил  органите на МВР за настъпилото пътно-транспортно произшествие, като заявил, че той е управлявал автомобила.  В тази връзка  в офис на ЗАД „Алианц България“ в гр.Русе, подал уведомление за щети по МПС от 6 август 2015 г., като декларирал, че при пътно-транспортното произшествие моторното превозно средство е било управлявано от него.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст