В БСП убедени: Новият път на партията е добър

Младежкото обединение в БСП почисти паметника на ул. „Позитано” 20. Акцията се провежда във връзка с цялостното обновление на фасадата на централата на БСП.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи една много кардинална заявка, а именно, че ще трябва да има реформа и тя ще се случи първо вляво, заяви Иван Ченчев от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Според него пътят, по който е тръгнала партията, е добър и нищо лошо не се случва за членовете на БСП. Структурите искат промяна, подчерта Ченчев. Той разкри и, че мненията в партията се обединяват около това, че трябва да има промяна, а лицата – сменени донякъде.

Социалистът отчете, че БСП ще заложи на нови млади лица. "В структурите на БСП, още преди кандидат-президентската кампания, влязоха много млади хора. Само за район "Оборище" за 4 месеца са приети 40 млади социалисти и има заявки за нови", съобщи Ченчев.

По повод критиките, че ген. Румен Радев е бил гост на Националния съвет на БСП, Ченчев заяви, че генералът е новоизбраният президент, но действащият такъв е Росен Плевнелиев. "Смятам, че новоизбраният президент постъпи правилно като дойде при партията, която го подкрепи", заяви Ченчев.

Нито има вариант БСП да приеме мандат, нито има вариант да се включи, ако иска трета партия да носи такъв, подчерта още Ченчев.

"Всичко това, което се случи по време на президентските избори показа, че хората гласуваха за единствената опозиция", коментира още той и добави, че не споделя мнението, че вотът е изцяло протестен.

"Корнелия Нинова успя с различната си визия, която се базира на това, че тя чу хората, тя беше при хората, но не само в кампанията", смята той.

Според него все още не се намираме в предизборна кампания. Той подчерта, че БСП не използва бунта в Харманли и не потвърди, че други политически сили се възползват от него. По думите му те само се заиграват.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст