Matsushita Paris
През март 2016-а световноизвестният главен готвач Нобуюки Мацушита, известен под името Нобу, откри шестия си пореден гастрономичен ресторант в света. Заведението е разположено в един най-луксозните хотели в Париж – Le Royal Monceau, за който Нобу казва, че е перфектната комбинация от истинска елегантност и ненатрапчива изтънченост, която винаги се стреми да постигне и в своите ресторанти. А и няма как да е другояче, след като преди няколко години хотелът бе обновен от гуруто на хотелския вътрешен дизайн Филип Старк.
Оригиналността на менюто се крие в съвършеното съчетание на съвременна японска и перуанска кухня – запазената марка на Нобу. Някои от световноизвестните ястия в менюто на звездния шеф са: Albacore Tuna with Jalapeño Peppers, Black Cod with Miso and Shashimi Tacos. Те вървят със специални екзотични коктейли, които засилват удоволствието от изисканите блюда.
Georges
Разположен на върха на Pompidou Centre, Georges е от онзи тип ресторанти, които се посещават не толкова заради храната, колкото заради атмосферата и изключителните панорамни гледки, които предлага. Футуристичният дизайн на заведението е в пълен контраст със заобикалящите го живописни парижки покриви. От ресторанта може да се видят почти всички големи паметници в града, а ако отидете по-рано, и да се насладите на красивите парижки залези.
През деня клиентелата е главно от туристите, който посещават музея, но вечер, след 21.00 часа, публиката е основно от парижани, които минават за по питие след работа, или ценители на изискана атмосфера.
Manko
Ако искате да се потопите в нощния живот на Париж и да изпитате най-доброто, което градът на светлините предлага, задължително трябва да посетите Manko. Перуанският ресторант, разположен на една от най-престижните улици Avenue Montaigne, е разделен на три части: бар, ресторант и кабаре, което е отворено за посетители само в петък и събота. За да успеете да се насладите на кулинарните творения на главния готвач Гастон Акурио обаче (който има над 40 ресторанта в света), ще трябва да се погрижите за резервацията си доста по-рано, особено ако планирате да го посетите през уикенда.
Колкото до интериора на заведението, дизайнерката Лаура Гонзалес е успяла да създаде изключителен баланс на модерното и традиционното, използвайки сурови материали като дърво, кожа, кадифе и златни акценти в комбинация с автентични щампи.
Можете да започнете вечерта с чаша шампанско или с коктейл на бара, след което да се насладите на традиционното севиче или телешко на дървени въглища в ресторанта, и ако сте настроени за авантюри, да се преместите в кабарето, където със сигурност ще прекарате една нетолкова типична вечер.
LouLou
През 2016-а Музеят на декоративните изкуства не само отбелязва 30-годишнината си, но се сдоби с нов ресторант – LouLou. Двуетажното италианско заведение е проектирано от архитекта Жозеф Диран и всяко ниво отразява различен период в изкуството на декорацията. Първият етаж, разделен на пет салона, е изцяло в стил 70-те години на ХХ в., а на втория творецът умело е смесил арт деко със стил от ХVІІІ век.
Най-красивата част обаче е 200-местната тераса, разположена в градините на Лувъра, откъдето може да се насладите на гледка към градините Тюйлери, Айфеловата кула и стъклената пирамида на най-големия френски музей. Със сигурност един обяд или вечеря в топъл пролетен ден с чаша хубаво италианско вино, придружено от пица с трюфели или ризото с аспержи на терасата, би оставил приятен спомен от престоя ви в Париж.
Monsieurs Bleu
Разположен до брега на река Сена в Palais de Tokyo директно пред Айфеловата кула, Monsieurs Bleu е едно от предпочитаните места във френската столица. Атмосферата в него наподобява по-скоро нюйоркско заведение – перфектен микс от дизайн и шикозна публика. Храната е непретенциозна и изключително вкусна, посетителите са модерни и жизнени, обстановката е в стил арт деко, а приглушеното осветление и високите тавани допринасят за специалната енергия на заведението, проектирано от Жозеф Диран.