ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Станишев: БСП има шанс да управлява след предсрочния вот

Сергей Станишев

БСП има шанс да управлява след предсрочни избори. Това заяви в интервю за БНТ президентът на ПЕС Сергей Станишев. По думите му на президентските избори хората са показали голяма воля и желание за промяна и това е голям шанс за БСП. Хората очаквали връщане към истинска политика с конкретни виждания за икономиката, социалната сфера, образованието, здравеопазването.

Станишев смята, че платформата на БСП трябва да е много конкретна и ясна, за да знаят какво да очакват хората, ако социалистите спечелят парламентарния вот. Той е убеден, че има всички шансове БСП да се завърне в управлението и да поеме тази тежка отговорност. Сергей Станишев намира за логично Корнелия Нинова да поеме премиерския пост.

На въпрос как ПЕС ще помогне на своите членки там, където догодина предстоят избори, Станишев отговори, че Партията на европейските социалисти винаги помага на партии от нейното семейство, които са в кампания. Около 600 активисти са били обучени в кампанията на Румен Радев и Илияна Йотова на отминалите президентски избори. Същото щяло да се случи и на всички предстоящи следващата година избори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст