ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ е против експертен кабинет

Парламент - комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова

ГЕРБ ще води официални разговори за бъдеща подкрепа или бъдеща коалиция едва след връчването на третия мандат от президента. Това съобщи Менда Стоянова след среща с ръководството на Реформаторския блок в Министерския съвет.

Според нея е несериозно да се говори за експертен кабинет. "Това означава задкулисие подобно на предходното правителство на господин Орешарски, където експерт беше министър-председател", каза Стоянова. Според нея и колегите й няма по-добро от политическите партии и именно те трябвало да носят отговорността.

В същото време от ГЕРБ призоваха новоизбрания президент ген.Румен Радев да приеме поканата на Росен Плевнелиев за излъчване на общ служебен кабинет, ако се стигне до тази развръзка.

По-рано днес министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов съобщи, че Реформаторският блок е започнал консултации с парламентарно представени политически сили, за да разбере дали е възможно в рамките на този парламент да бъде формирано стабилно мнозинство.

На 2 декември президентът Росен Плевнелиев връчи мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание на най-голямата парламентарна сила ГЕРБ, но лидерът на партията и премиер в оставка Бойко Борисов веднага върна проучвателния мандат.

На 7 декември държавният глава ще връчи проучвателен мандат на втората политическа сила – БСП. Социалистите вече декларираха, че ще го върнат и няма да опитват да съставят кабинет в рамките на този мандат.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст