тролове

ГЕРБ ще наблегнем изключително много на социалните мрежи в своята предизборна кампания. Това става ясно от интервю на председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов за "Дневник".

От анализа, който е направен след загубата на Цецка Цачева на президентските избори, се вижда, че в сайтове и "Фейсбук" групи, част от които с проруски интереси или подкрепящи БСП, по едно и също време, много синхронизирано е излизала невярна информация, дискредитираща ГЕРБ, обясни Цветанов. Разпространението в социалните мрежи е дало възможност да се стигне до максимален брой потребители, за да може да се направят успешни тези внушения, показвал анализ на ГЕРБ. В атаката срещу партията били използвани и "тролове". Той отговори, че в партията на Бойко Борисов никога не е правена организация за създаване на "тролове".

Цветанов смята, че БСП ще градят кампанията за предстоящите избори върху невярна информация, като изводите му били от последните "трибунки" (изявления в кулоарите на парламента) на партията на Корнелия Нинова. Цветанов смята, че БСП са направили нещо подобно и на изборите през 2013 година, когато той е бил основната жертва.

"Знаете, че фалшивите новини са най-атрактивното нещо, което би могло да ти доведе добър резултат без никакви усилия" 

Той отказа повече подробности за начина, по който ГЕРБ ще се бори с фалшивите новини, но добави, че стратегията им ще бъде достатъчно добра.

Въпрос на редактора: Г-н Цветанов, моля споделете кой и по какви критерии ще определя коя новина е фалшива и коя не! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст