Бареков обяви новата си партия – “Презареди-БГ”

николай бареков

Николай Бареков обяви новата си партия  -"Презареди-БГ" по време на учредително събрание. Евродепутатът закри партия "България без цензура" и представи амбициите си за бъдеще в политиката.

„България Презареждане или „Презареди-БГ". Но първо ще пробваме с „Презареди-БГ", за която хората гласуваха. Имаме запазена и марката „Презареждане България". „Презареди-БГ" ми харесва повече, защото то показва едно действие, а е важно да се действа за промяна на системата. Защото избрахме това? Ами защото системата е бъгната и трябва да се сменя. Приоритет ни е борбата с корупцията и бедността", каза Бареков.

Той обясни, че трябва символично да бъде  погребан проекта „България без цензура“,

"Този проект остана жив като идеи, но за съжаление беше провален от 15 продажници в българския парламент. Трябва да изберем ново ръководство. Ако аз бъда избран, няма да оттегля кандидатурата си, но ще поискам временен мандат“, каза Бареков и обясни, че едно от нещата, които ще предложат днес в тяхната Малка харта, по подобие на „Магна харта“, ще бъде въвеждането на мандатност за всички избираеми български политици на национално ниво.

На събитието присъстваха Ренета Инджова, както и бившият предстоятел на храм-паметника „Александър Невски" архимандрит Дионисий.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст