БСП: Правителството на Борисов използва снега за предизборни цели

бсп

 БСП обвини премиера Бойко Борисов, че използва снега за предизборни цели. Партията  поиска да се обявят публично имената на почистващите фирми, които се грижат за пътищата в страната и по градовете. Според тях едни и същи почистващи фирми, с една и съща техника, печелят поръчките за почистване на пътищата в няколко фирми.

"Месец преди изборите природните явления се превръщат в предизборен пиар", каза депутатът от БСП Кирил Добрев по време на извънреден брифинг в централата на партията.

„Ако беше по време на мандат, ние ловехме снежинките във въздуха, но понеже сме в предизборна ситуация, вече е криза. Трябва да има мъжко поведение и превантивно да се спира всичко", каза още той.

„Ние от БСП искаме превантивно да се обявят фирмите, които чистят всеки определен район”, заяви Добрев.

Кирил Добрев попита защо се спира токът, след като бе увеличена цената му, а средствата трябваше да служат за повече инвестиции. „Защо не са почистени просеките, когато е било времето затова? Вдигнаха цената на винетките с 30% и питам- получаваме ли с 30% по-добра услуга? Или просто сме в превантивно състояние?” Не на шега, Кирил Добрев обясни, че ако досега разбирането на хората за зимния сезон е било свързано със сняг, то днес всяка снежинка е равносилна на апокалипсис.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст