Фандъкова пак капитулира пред студа и удължи още ваканцията

СОС Йорданка Фандъкова Мария Бояджиева

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви и утре, 11 януари за неучебен ден. Така, дървената ваканция в европейска столица в 21-век продължава вече седмица.

"В над 70% от училищата на територията на Столична община все още цялостно или частично не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия. Ето защо 11 януари (сряда) ще бъде неучебен ден. В голяма част от училищата на по-високите етажи и в северните или северозападните крила от сградите температурите са под нормите. Според изискванията на Столичната здравна инспекция за провеждане на учебен процес в училищата е нужно температурата в стаите да бъде над 18 градуса.

Замерванията продължават и очакванията са до четвъртък нужните температури да бъдат постигнати.

12 януари (четвъртък) ще е учебен ден, като в правомощията на директорите е да вземат решения за режима на работа в конкретното училище", написа кметицата във Фейсбук.

Министърът на образованието в оставка Меглена Кунева е разпоредила на директорите и учителите да наваксат допълнителните 4-5 дни към коледната ваканция, като преструктурират учебния материал. Тя не била склонна да съкрати някоя от следващите ваканции, за да се навакса по-лесно пропуснатият материал от допълнителната грипна и дървена ваканция. Според експерти  за 5 извънредни дни ваканция се пропускат по един-два урока по предмет, които можело да бъдат наваксани. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст