Николай Ненчев: Сотир Цацаров може да е проводник на руската хибридна война

Министерски съвет Николай Ненчев

Военният министър в оставка Николай Ненчев изрази опасението си, че главният прокурор Сотир Цацаров е „проводник на руската хибридна война в България”.  Повод за позицията му са повдигнатите му обвинения за ремонта на изтребителите в Полша, довел до ощетяване на руската компания РСК „Миг”, сочи bTV.

Ненчев е категоричен, че с решението му са спестени 6 млн. лв. държавни пари, самолетите са се увеличили като брой и всички са изправени. По думите му той е защитил българския интерес, след като рамковото споразумение с руската РСК „Миг” му се е сторило подозрително, а цената твърде висока.

Министърът добави, че изготвената тогава докладна от ген. Румен Радев го е насочила към Полша кат по-добър избор за ремонта на двигателите и офертата е била за около 1 млн. лв. по-малко от тази на руската компания. Била е изпратена и делегация, което да установи, че ремонтите ще се извършат качествено.

„Следейки материалите по делото се чудя дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България”, заяви Ненчев. Той уточни, че трябва да бъдат разследвани други хора и документите, които той е предоставил по делото дават много информация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст