Разследват съветника за национална сигурност на Тръмп за връзки с Русия

майкъл флин

Американските специални служби са проверявали контакти между съветника на президента Тръмп за националната сигурност Майкъл Флин и официални представители на Русия, съобщи вестник "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ТАСС.

Разследването на връзките на Флин е извършвано от служби като ФБР, ЦРУ и Агенцията за национална сигурност. Целта на проверките е била да се установи естеството на контактите на Флин с представители на Русия и да се изясни дали тези контакти са нарушавали закона, пише изданието.

По-рано говорителят на Тръмп Шон Спайсър заяви, че в края на миналата година Флин е разговарял по телефона с посланика на Русия във Вашингтон Сергей Кисляк. В този разговор според Спайсър се е обсъдило организирането на телефонен разговор между Тръмп и руския президент Владимир Путин след встъпването в длъжност на Тръмп.

Разговорът се е състоял на 29 декември, когато администрацията на предишния президент Барак Обама обяви въвеждането на нови санкции срещу Русия, включващи експулсирането на 35 руски дипломати от САЩ.

Освен този телефонен разговор на Флин са били разследвани и други негови разговори с руски представители, пише вестникът. "Уолстрийт джърнъл" добавя, че не му е известно кога са започнали тези проверки, до какви резултати са довели и дали все още продължават.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст