Продължава делото срещу екскмета на “Централен” Райна Петрова

Темида

За 13.00 часа е разсрочено делото срещу бившата кметица на район Централен Райна Петрова,  обвинена  в злоупотреби с обществени поръчки. Заседанието трябваше да започне сутринта, но промяната за по-късен час е след  молба на адвокат Красимир Елдъров, който защитава и кмета на Пловдив Иван Тотев.

Като свидетели по делото се явиха депутатът от ГЕРБ Петър Петров и кметът на община Родопи Пламен Спасов. Те обаче не могат да присъстват на по-късното заседание поради служебни ангажименти и депозираха съответните молби до съда. В ранния следобед делото се очаква да продължи с разпит на други от призованите свидетели.

Бившата кметица на район "Централен" е обвинена за злоупотреби с обществени поръчки за доставката на  храни за детските заведения в района на стойност около 380 хиляди лева.

Освен това, Райна  Петрова е  упражнила натиск върху свой подчинен  да избере  конкретен кандидат – фирмата „Надежда -2000“. Тя се ръководи от бизнесдамата Надежда Минчева, която е подсъдима по същото дело – за търговия с влияние, предлагайки  в замяна на районната кметица подаръка с екзотичната екскурзия на стойност от близо 10 хиляди лева.

Райна Петрова беше отстранена от длъжност преди две години с мярка за неотклонение подписка, а Надежда Минчева е с парична  гаранция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст