Семерджиев разпореди проверка по тръжното досие за ваксините

Илко Семерджиев мин. на здравеопазването

В петък следобед поех от Петър Москов задачите, които предстоят пред Министерство на здравеопазването и служебния ни кабинет. Още в събота екипът беше свикан и установихме действително, че обществена поръчка е обявена в последния ден преди служебният кабинет да встъпи в длъжност. Това коментира служебният вицепремиер по социални политики и служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев след заседанието на правителството. 

Повод за коментара е информация, че в последния момент бившият здравен министър Петър Москов е подписал обществена поръчка за ваксини, а от документите се видяло, че е положил подписа си през декември. 

"Разпоредих да се изучи много внимателно материята по тръжното досие, особено количествените показатели на поръчката с ваксини, защото имаме казуси от минали години, които не бих желал да допускаме занапред. Очевидно ваксините, които предстои да бъдат доставени по този търг, ще бъдат доставени, но ще бъдат за текущата 2017 г. Ние търсим допълнителен механизъм така, че да съумеем да направим поръчки и за следващите две години, за да имаме тригодишна перспектива така, че да нямаме недостиг следващата година, защото един и същи казус се повтаря вече няколко години", коментира той.

Министър Семерджиев обясни, че за някои от ваксините сроковете за поръчка варират между 24 и 36 месеца. "Това е причината да търсим механизъм да ангажираме количества и за бъдещи периоди от време, а не само за текущата година", допълни той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст