РП – Провадия предаде на съд мъж, извършил непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта

човек с белезници

Районната прокуратура в Провадия внесе в Провадийския районен съд обвинителен акт срещу 51-годишния Димитър Д. от село Градинарово. Подсъдимият ще отговаря за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото, като престъплението по член 325, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс е съпроводено със съпротива срещу орган на властта със задължения по опазване на обществения ред.

На 8 април 2016 г. в провадийското село Градинарово подсъдимият Димитър отправил обиди и заплахи към съседа си. Ритал входната му врата и хвърлял керемиди в двора му. За случващото се бил подаден сигнал на спешния телефон 112. Пристигнал полицейски екип. Двамата полицейски служители от районното управление в Провадия разговаряли за инцидента с пострадалия съсед, когато до тях се приближил подсъдимият.

Полицаите поискали Димитър да представи личната си карта, за да му съставят протокол за полицейско предупреждение. Тогава той се засилил към един от полицейските служители и го бутнал така, че едва не паднал на земята. След това избягал и когато се отдалечил на известно разстояние, започнал да обижда и псува полицаите и да ги заплашва с „майора от Варна“.

Прескочил оградата на дома си и побягнал. Започнало преследване. Полицейските служители го настигнали. При опит да му поставят белезници, 51-годишният мъж оказал яростна съпротива.

Назначената по образуваното досъдебно производство химическа експертиза установила наличие на 1,98 промила алкохол в кръвта, което съответства на средна степен на алкохолно повлияване.

51-годишният Димитър вече е осъждан за същото престъпление, но е реабилитиран по право.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане от състав на Провадийския районен съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст