АС – Варна отбеляза 10-годишнината от създаването си на 1 март 2017 год.

Административен съд Варна

Тържествената среща по повод празника бе открита от Председателя на съда – съдия Тинка Косева с приветствие към гостите, съдиите и служителите. Срещата бе уважена от Тодор Иванов – зам. Кмет на Община Варна, Председателя на Апелативен съд – Варна – съдия Ванухи Аракелян, Председателя на Окръжен съд – Варна – съдия Марин Маринов, Председателя на Районен съд – Варна – съдия Ерна Жак Якова, Директора на главна дирекция „Охрана“ при Областна дирекция „Охрана“ – Варна – комисар Милен Грозев, Председателя на адвокатска колегия – Варна – Юлиян Георгиев, съдии от Административен съд – София – град, работили в Административен съд – Варна. Получиха се поздравителни адреси от Министъра на правосъдието, Инспектората към ВСС, Областния управител на област с административен център – Варна – Тодор Йотов, Председателя на общински съвет – Тодор Балабанов, както и от административни съдилища от страната. Своите поздрави по повод празника поднесоха и Гайдарски състав „Диньо Маринов“, Варненска опера, Китарно трио от НУИ „Добри Христов“, Представителният ансамбъл за народни песни и танци „Варна“. Бе излъчен и богат снимков материал, представящ 10-годишната история на Административен съд – Варна.

През деня бяха обявени победителите в конкурса за есе на тема „Правото е изкуство на доброто и справедливостта“, посветен на 10-годишнината от създаването на Административен съд – Варна . Участници в конкурса бяха ученици от 11-те класове на Варненска търговска гимназия, с която съдът работи през настоящата 2016/2017 год. по Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. Отличени бяха с грамоти общо 9 ученици от гимназията, а на победителя в конкурса – Нелина Желязкова от 11 „б“ клас бе връчен и плакет, специално изработен по повод 10-годишнината от създаването на съда.

Председателят на Административен съд – Варна – съдия Тинка Косева представи пред журналисти и ученици от Варненска търговска гимназия материала, публикуван на сайта на съда – „10 страници от историята на Административен съд – Варна“, в който са включени хронологично най-важните дати, събития, факти и снимков материал от историята на нашия съд.

На 1 март се проведе и общото събрание на Административен съд – Варна, на което Председателят на съда – Съдия Тинка Косева представи за обсъждане годишния доклад за дейността на съда. Гост на общото събрание бе Боян Магдалинчев – заместник председател на ВАС.

Председателят на съда връчи юбилейни плакети по повод 10-годишнината от създаването на съда на високия гост, на всички съдии и на официалните гости на тържеството.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст