ЦИК глоби bTV заради голи снимки на Сидеров

НДКПрездаентски избори 2011Волен  Сидеров - Атака

ЦИК състави акт на bTV за излъчването на материал, уронващ престижа на кандидат- депутата на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

Повод за това е материал в предаването "Мармалад", в което Сидеров попадна в  "Топ 10 на мъже само по парфюм". Той беше поставен на второ място в класацията за известни мъже с голи снимки – заради кадри от популярна негова фотосесия отпреди години.

След като е била сезирана от СЕМ, ЦИК е направила проверка в сайта на телевизията и е установила, че предаването е излъчено на 11 март.

"В част от предаването с продължителност около 3 минути се излъчват неприлични снимки и се коментира кандидатът за народен представител Волен Сидеров. Коментарите са с негативен характер към политическата му дейност и към него самия. На фона на неприлични снимки в предаването се съдържат цитати като „…. голи прелести, запечатани на лента….“, „…да му вземат тая снимка да му направят бюлетина с нея….“ и други", пише в решението на ЦИК.

Комисията се позовава на Изборния кодекс, който забранява използването на  материали, накърняващи добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст