Ап. съд – Варна отново разглежда делото срещу бившия кмет на Исперих

Съд Варна

За втори път в рамките на една година, Апелативният съд във Варна подложи на въззивен контрол присъда на Окръжен съд – Разград срещу бившия кмет на Община Исперих Бейсим Шукри. Това съобщават от пресцентъра на съдебната институция във Варна.

През юни 2015 година съдът в Разград призна вината на Шукри затова, че попречил на горските надзиратели от Ловно стопанство "Воден" да го заловят като нарушител и бракониер и му присъди две години лишаване от свобода, като отложи изпълнението с пет години. Той бе оправдан по обвинението да е заплашвал горските, за да предотврати изпълнението на служебните им задължения и да е направил опит да убие горския стражар.

През март 2016 година, друг състав на Варненския апелативен съд отмени оправдателната част на първоинстанционната присъда и присъди пет години затвор на Бейсим Шукри. През март тази година, състав на ВКС отмени петгодишната присъда на Варненския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане на друг състав. В отменителното решение върховните магистрати са указали, че е необходимо назначаването на съдебно балистична експертиза, извършването на преразпит на поемните лица, както и разпит на полицейските служители, присъствали на огледите на местопроизшествието.

В изпълнение на тези указания, днес друг състав на Варненския апелативен съд извърши преразпит на поемните лица. В днешното заседание съдът разпита четирима полицейски служители. Те отговаряха на въпроси за начина, по който са били извършени процесуално-следствените действия по време на огледите на местопроизшествието.

За да изпълни указанията на върховната инстанция, съставът на Варненския апелативен съд назначи комплексна балистико-трасологична експертиза, която да бъде извършена в НИКК София. След изготвянето й ще бъде насрочено и следващото съдебно заседание, допълват от Апелативния съд във Варна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст