Столичната община търси 2,5 млн. лв. за единната система за сигурност

Заседаниуе на СОС Община Йорданка Фандъкова

Около 2,5 млн. лв. са необходими, за да може Столичната община активно да се включи в единна система за обезпечаване на сигурността по време на Председателството на Съвета на ЕС през 2018 г., съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в Столичния общински съвет, сочи bTv.

През последните месеци МВР разработи концепция за осигуряване на единна система за сигурност. Екипите на Столичната община участваха в тази разработка, припомни кметът Фандъкова. По думите й това е изключително важно, за да може да се свържат всички източници на информация, да се разшири съществуващата система за видеонаблюдение и да се надгради с нови функционалности.

Целта е всички ресурси на Столичната община, МВР и НДК да бъдат събрани в едно и да обслужват всички възможни служби, обясни кметът. За целта ние сме направили разчети за необходимите средства, става въпрос за около 2,5 млн. лв. Кметът изрази надежда правителството да разгледа предложението на Столичната община за необходимите средства. Надявам се заедно да можем да осигурим сигурността за Председателството, каза Фандъкова.

Тя подчерта, че се очаква София да бъде изключително натоварена, от гледна точка на посещаемост, сигурност и пътна обстановка. Затова е необходимо видеонаблюдение по трасетата, по които ще преминават делегациите в района на НДК, засилване на физическата охрана, разширение на видеонаблюдението на места където се събират много хора, допълни столичният кмет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст