Всяка сесия на парламента ще се открива с химните на България и на ЕС

нс

Депутатите приеха промени в Правилника за работа на Народното събрание, според които всяка парламентарна сесия ще се открива с химните на България и на ЕС.

Досега парламентарните сесии се откриваха само с нашия химн.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев обяви 30-минутна почивка, след която се очаква гласуване на предложението за отмяна на блицконтрола, който се провежда в първата сряда на всеки месец.

По-рано депутатите отхвърлиха предложението всяко първо заседание в пленарната седмица, да започва с изслушване на химна. Предложението бе на съпредседателя на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов и група народни представители.

Юлиан Ангелов от „Обединени патриоти“ посочи, че предложението е важно, защото българските народни представители трябва да покажат уважение към българските символи. Според Хамид Хамид от ДПС химнът предполага тържественост и ежеседмичното му звучене би принизило тази тържественост.

 Веселин Марешки от „Воля“ обясни, че няма да подкрепи предложението, защото химнът не е българска популярна песен, да си я пускаме, когато ни е хубаво да я слушаме.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст