ВиК – Хасково събра 5 бона стари дългове, спипаха 8 да крадат вода

Вода

4900 лева е събраната сума от неплатени стари сметки за вода при акцията на ВиК в Хасково през уикенда. Голямата част от сумата е от Република, където вчера залагаха златни накити, за да не им спрат водата. Видът на багерите се оказа несъкрушим аргумент за некоректните платци в квартала и те тичаха по познати и роднини за пари, за да не влезе машината в употреба. 4000 лева са събрали багерите в квартала вчера. 900 лева пък са платили боляровци, които също са “забравяли” за сметките си, сочи Haskovo.net.

В Република са съставени и 8 констативни протокола за кражба на вода. Предстои на крадците да се връчат актове, а размерът на санкцията ще зависи от проводимостта на незаконната връзка и от времето, за което е работила. Поставени са и 6 заключващи устройства на водомерите на длъжници.

Данните съобщи шефът на ВиК Хасково Тодор Марков. Той отчете и резултатите от 5-дневния режим на водата в Хасково, като засичането е станало от миналия понеделник до днес. “Започнахме с около 4000 кубика в 30-хилядния резервоар. Днес в него има 12 800 кубика вода. Това ни дава известно успокоение”, каза още шефът на водното дружество. Той допълни, че акцията за установяване на кражби на вода и събиране на стари сметки ще продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст