ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокурор обяви нови данни за убийството на пловдивския бизнесмен, подозират връзка с разстрела на Митьо Лудия

Съд Пловдив

Убитият днес рано сутринта бизнесмен Даниел Божилов явно живее в района на парка Лаута в Пловдив, защото е разхождал по кучешката алея своя питбул, съобщава Блиц. Кучето все още е на мястото и не спира да лае. На мястото към момента има екипи на полицията, заедно с шефа им Атанас Илков, окръжният прокурор Румен Попов и служители на Съдебна медицина. Районът е отцепен в много широк периметър.

Убийството на Даниел Божилов е станало между 8:30 и 8:40 часа тази сутрин. Той се занимава с фитнес уреди и соларни инсталации. Няма преки свидетели, няма яснота дали някой е чул изстрели. Трупът му е бил открит от случайни минувачи. Това съобщи зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов.

Стана ясно, че убитият е на 43 години от Дупница. От 10 години живее в квартал Тракия. Има бизнес със соларно студио. Кметът на района беше също на място и каза, че в парка е навсякъде осветено, освен в тази част, където е станало зверството. Има 22 камери в Лаута, но точно на това място нямало.

Окръжният прокурор коментира още, че това, което днес е станало не може да бъде свързано с убийството на Лудия, който бе показно разстрелян на влизане в блока си в същия парк преди две години. Той допълни още, че в съдебна медицина аутопсията ще покаже от какво точно е загинал човекът.

Припомняме, че близо до мястото на убийството преди време беше разстрелян Димитър Стоянов – Митьо Лудия. Той бе засипан с дъжд от куршуми преди две години, докато вървял към дома си, който бе в района. Килърите му и до днес не са разкрити.

Към момента не се знае кой е извършител на зверското деяние, няма и следа от оръжието на престъплението.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст