Гениалност

След като бащата на компютъра Джон Атанасов е с български корени, изглежда логично кралят на хакерите да е българин. И наистина е така. Това е нашенецът Константин Симеонов Кавръков, който е бил арестуван на филипинското пристанище в град Замбоанга. По данни на различни правоохранителни служби Кавръков е член на т. нар. "Българска суперхакерска група", която е извършвала подобни измами в САЩ и Европа и е замесена в редица случаи на киберпрестъпления. Кавръков е прочут и с това, че е източил хиляди долари от банковата сметка на Бил Гейтс, основателя на "Майкрософт".

Има основания да се предположи, че филипинската полиция не се различава много от нашенската. Един от най-известните хакери по света бил арестуван не заради киберпрестъпленията си, а за това, че не представил пътни документи на пристанищните власти. Освен това той е задържан вече три пъти, като последният е бил през 2011 година. Кавръков обаче пак е на свобода и продължава да харчи парите, откраднати от сметката на Гейтс и стотици други състоятелни люде.

Не е известно как процедират съдебните власти във Филипините. В случая обаче много пасва прочутата реплика на някогашния главен секретар на МВР и сегашен премиер Бойко Борисов "Ние ги хващаме, вие ги пускате". Защото ако престъпленията на Кавръков са категорично доказани, щеше да търка наровете в затвора до ден днешен.

Кавръков и колегите му обаче продължават да шетат и да разнасят славата на българския зъл гений. Става така, че светът постепенно забравя за наследството на Джон Атанасов и инсталациите на Кристо, но пък ще запомни завинаги кой бръкна в джоба на Бил Гейтс. И че нашенец, на име Кунчо, изрови ковчега на "малкия човек" Чарли Чаплин… 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст