Стадният инстинкт Bitcoin

валути

Масовите залози за поскъпването на Bitcoin в момента минават за "най-пренаселената" търговия на финансовите пазари. Това е мнението на 181 мениджъри на фондове, анкетирани от "Бенк ъф Америка Мерил Линч". Двадесет и шест процента от тях сочат дългите позиции в криптовалутата като "най-горещата миза". Вторият най-предпочитан избор правят 22% от анкетираните, които залагат на ръст на индекса Nasdaq Composite. По петите ги следват 21% от търговците, "скъсяващи" щатския долар (Бел. ред. – имат се предвид сделки по продажба на зелени пари срещу други валути в очакване американската да продължи да поевтинява).

Анкетата на "Бенк ъф Америка Мерил Линч" е проведена сред парични мениджъри между 1 и 7 септември. Те управляват активи на обща стойност 629 млрд. долара.

Официалната версия за астрономическия ръст на Bitcoin, поскъпнал петкратно от началото на годината, е възможността за по-широко приложение на технологията за генерирането и обмена на криптовалутите, глобалната политическа несигурност и по-високия интерес към цифровите пари от азиатските държави.

По информация на "Блумбърг нюз" от 11 септември Пекин планира да забрани търговията на Bitcoin и на другите виртуални валути на местните тържища, без да засяга извънборсовите (OCT) транзакции.

Главният изпълнителен директор на "Джей Пи Моргън Чейз" – Джейми Даймън, пък сподели с инвеститори по време на конференция в Ню Йорк на 12 септември, че криптовалутата "няма да свърши добре", защото е "измама". Той заплаши с уволнение всеки служител на банката, имал "глупостта" да търгува Bitcoin.

Забележките на Даймън свалиха цената на цифровите монети под 4 хил. щ. долара.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст