Петко Кръстев е избран за председател на УС на БАУД с нов 3-годишен мандат

Петко Кръстев - председател на управителния съвет и изпълнителен директор

Управителният съвет на Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) избра Петко Кръстев, председател на УС и изпълнителен директор на управляващото дружество "ДСК Управление на активи" АД, за председател на управителния съвет на БАУД за нов тригодишен мандат, съобщиха от организацията.

Определени са комитети и комисии като помощни органи към управителния съвет на асоциацията и са избрани техните ръководители.
Председател на Комитета по инвестициите ще е Димитър Тончев прокурист на "ДСК Управлеине на активи“ АД, а правният комитет ще се ръководи от Георги Малинов от управляващото дружество "Елана фонд мениджмънт" АД.
За председател на Комитета по финанси и счетоводство е избрана Катина Пейчева, изпълнителен директор на "ОББ асет мениджмънт".
Комитетът по маркетинг и реклама ще има за председател Нели Петрова от управляващото дружество "ЦКБ асетс мениджмънт" ЕАД, а Даниел Ганев от "Карол капитал мениджмънт" ще е председател на Комитета по международно сътрудничество.

За председател на Комисията по етика беше избран Никола Янков от "Експат асет мениджмънт" АД.

Българската асоциация на управляващите дружества е учредена на 30 ноември 2004 г. като първото сдружение в България на професионалните мениджъри на портфейли на взаимни фондове. Основна задача на асоциацията е популяризирането на дейностите по управление на финансови активи, които извършват нейните членове. Нейната цел е утвърждаването на високия професионализъм и етика в бранша, така че доверието във фондовата индустрия да остане на високо ниво.

Общо 27 лицензирани от КФН управляващи дружества членуват в Българската асоциация на управляващите дружества. Те са организирали 115 взаимни фонда, в които са акумулирани 1.188 млрд. лв. към 20 септември.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст