РБИ избра участниците във финтех програмата си „Elevator Lab“

Райфайзен Банк Интернешънъл

След много успешната фаза на кандидатстване, в която бяха получени 336 кандидатури от 56 страни, днес Райфайзен Банк Интернешънъл  (РБИ) избра шестте стартъпа, които ще участват във Финтех Акселератор програмата на РБИ „Elevator Lab“.

„Ние сме първата банкова група в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), която стартира Финтех Акселератор програма от подобен мащаб, и сме повече от удовлетворени от интереса към нея. Иновацията създава бизнес, а чрез Elevator Lab ние искаме да дадем възможност на иновативни компании с проекти в областта на финансовите технологии да предложат стойностен продукт, от който да се възползват нашите 16.5 милиона клиенти в 14-те ни пазара в ЦИЕ“, коментира главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл.

Шестте избрани финтех стартъпа работят в сферата на Плащания и Транзакции (MishiPay от Великобритания), МСП Банкиране (Asteria от Швеция), RegTech (kompany от Австрия), Офис на бъдещето (Moxtra от САЩ и SONECT от Швейцария) и Анализ на данни (Gauss Algorithmics от Чехия).

„Не беше лека задача да подберем шестте участници, тъй като трябваше да избираме от  много отлични и интересни кандидатури, които получихме. През следващите няколко месеца, РБИ ще вложи експертиза, мрежата и инфраструктурата си, за да разработи съвместно със стартъп компаниите пилотни проекти. Целта е да се изследват реалните ползи в различни бизнес ситуации от Групата РБИ“, обясни Михаел Хоелерер, пълномощен представител на РБИ, който, наред с други задължения, отговаря и за стратегията за дигитализация на Групата РБИ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст