ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кракачанов награди Георги Марков, Татяна Лолова и Божидар Димитров

каракачанов

Ако след Освобождението на България имаше традиция да се почитат хората, запалили българското Възраждане и тях наричахме будители, то за съжаление 45 години този празник беше забравен и забраняван. Днес той е вече възстановен и сега почитаме онези хора, онези личности, които със своите дела, със своето творчество, със своето перо, със своите действия допринасят за събуждането на българския дух. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес, 1 ноември, по време на тържествената церемония, на която бяха отличени български учени, творци и общественици по повод Деня на народните будители.

„Съвременните будители допринасят за това българинът да има повече национално самочувствие, да има повече национално достойнство и да има повече гордост в него“, заяви министър Каракачанов и подчерта, че само така можем да противодействаме на националния нихилизъм, който в последните години залива съзнанието на младите българи.

Министърът  награди с почетен знак за съществен принос към Министерството на отбраната академик Георги Марков, Татяна Лолова, Венелина Гочева, професор д-р Никола Владов д.м.н., архитект Христо Генчев, доцент Христо Смоленов, Росен Петров, Орлин Горанов, професор Крум Дамянов и професор Божидар Димитров.

Каракачанов поздрави наградените като им пожела да продължават, всеки във своята дейност, да спомагат за пробуждането на българския народ. „Време е всички да разберем, че нация без самочувствие, нация без достойнство няма как да успее“, каза в заключение министърът на отбраната.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст