Расте оборотът при търговията по интернет

мобилни приложения

През септември  оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.1% спрямо предходния месец. Оборотът в търговията на дребно бележи ръст от 2.3% в сравнение със същия месец на предходната година, съобщиха от Националния статистически институт. 

През септември се наблюдава увеличение на оборота спрямо предходния месец при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 3.0%, търговията на дребно с разнообразни стоки, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки – по 0.9%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия – с 0.6%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия – с 0.2%. Намаление е регистрирано при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – с 2.1%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 1.9%.

През септември 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г. оборотът нараства по- значително при: търговията на дребно с разнообразни стоки – с 13.1%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 9.9%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – с 8.2%. Спад е регистриран при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 12.4%. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст