С колко ще се увеличат заплатите на полицаите?

Левове

С колко ще се увеличат основните заплати на полицаите ще стане ясно, когато в парламента мине гласуването на бюджета, тъй като 55 млн. лв. не са окончателната цифра. Това обясни зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов и допълни, че тази цифра може да се промени надолу или нагоре, като това зависело от политическата воля. "Синдикатите единодушно изразиха задоволството си от това, което политическото ръководство е направило за тях през този шестмесечен период", каза още Балабанов.

Той обясни, че това са казали синдикалните организации вчера, когато е била обсъдена рамката на новия колективен трудов договор в МВР. Балабанов допълни, че в раздел синдикална дейност каквото е било предложено от синдикатите е било одобрено от политическото ръководство. Той определи исканията на синдикатите като справедливи и допълни, че политическото ръководство ще се стреми да ги удовлетвори. Балабанов обяви още, че през април се очаква МВР да получи още 300 нови автомобила.

Главният секретар Младен Маринов коментира, че исканията на синдикатите са напълно основателни. По думите му, един полицай, за да защитава обществото, първо трябва да има сигурност за себе си. Той призна, че в определени направления в МВР има проблеми, които обаче не са от днес и са се натрупвали с времето, но се решават спрямо възможностите на държавата.

Маринов обяви, че предстои полицаите да се оборудват със средства за лична защита. Той допълни, че до европредседателството полицията трябва да се оборудва по-добре.

Политическото и професионалното ръководство на МВР днес честитиха на служителите на МВР професионалния празник на българската полиция на тържествена церемония пред ГД "Национална полиция".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст