Борислав Сарафов: Няма никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство

Борислав Сарафов зам. главен прокурор

"В нас няма никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство в новогодишната нощ в Нови Искър", каза заместникът на главния прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов на брифинг днес, 10.01.2017 г., в който участваха административните ръководители на СГП – Емилия Русинова, и на ОП-София – Наталия Николова, и началникът на отдел „Разследване“ на СДВР – Стойно Цветков.

 „На 7 януари бе открит трупа в Луково. Бе извършен оглед на трупа и самата постройка, и бе назначена експертиза на тялото. При аутопсията е установено, че входната рана е в слепоочната област. Смъртта е настъпила бързо и е била неизбежна. Смъртта е от края на трето-четвърто денонощие, т.е. той се е самоубил в петък – 5 януари”, разясни  Наталия Николова.. "При комплексната оценка, а именно положението на тялото и ръката на Ангелов, заедно с допълнително поставения елемент и направлението на изстрела, показват, че Ангелов е могъл да възпроизведе изстрел със собствената си ръка. По долните крайници има едно нараняване, което е с много голяма давност – от 10-15 дни. В тялото му не се доказва наличие на етилов алкохол. Не се доказва наличие на морфин, метаамфетамин, метадон и каквито и да е упойващи вещества", каза още прокурор Николова.

"Мотивът за убийството е смесен – както емоционален, така и финансов. Кети се е занимавала с почистване на домове на заможни българи в София и околностите, а Росен Ангелов е искал да ограби някои от тези домове. Именно това е причината за разрива в отношенията на двамата. Росен е искал ключове и достъп до алармените системи на някои от тези домове. Кети е разбрала, че любовта му не е била съвсем безкористна. Именно затова са били заличени всички свидетели. Искал е да заличи всички следи към него. Той е убил семейството на Кети, защото след смъртта ѝ именно те са заинтересовани от разследване", добави г-н Сарафов. "Според нас ДНК-анализът е неопровержимо доказателство за престъпление. Още през август 2007 г. Росен Ангелов има направена полицейска регистрация, когато са взети негови ДНК- проби. Оттам имахме ДНК -материал за сравнителен анализ. ДНК- анализът беше извършен бързо, защото това беше приоритетна задача, по която работеше целият експертен състав. 48 часа от изземването до анализа е достатъчно време", каза още директорът на НСлС.  "Хронологично първо е убийството на Кети", добави Б. Сарафов.

"С оглед всички факти мога да ви кажа, че убийството е станало в тъмната част на денонощието на 31-ви срещу 1-ви. Евентуално първото убийство е станало след 19:30 часа в района около къщата, където е намерено семейството. Кети Кюхова е излязла да разходи кучето си и около 23 часа е извършено и петорното убийство. Тялото на Кети е изхвърлено след това. Роднините на Кети са я търсили през времето, когато я е нямало. Росен Ангелов е превозил тялото на Кети с джипа. Той е знаел къде Кюхова разхожда кучето", каза началникът на отдел „Разследване“ на СДВР – Стойно Цветков.

"Освен хората, които са убити в къщата, не е имало други хора и свидетели. Има доказателства по делото, че семейството е било притеснено, че Кети е излязла и не се е прибрала. Имаме доказателства и че до 23 часа семейството е било живо. От доказателствата е ясно, че Росен Ангелов обичайно е носил раница, в която е носил дрехи. Той е оставал да нощува по различни места. Именно в тази раница са били дънките, по които сме установили кръвта на жертвите и ДНК на Росен Ангелов", каза градският прокурор Емилия Русинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст