“Факшън” по прокурорски

В желанието си да спре лавината от коментари в духа на конспиративните теории, прокуратурата проведе в сряда (10 януари) брифинг по темата за кървавата драма в Нови Искър. В него участваха заместник главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов, Емилия Русинова от Софийската градска прокуратура, обвинителят от Окръжната прокуратура Наталия Николова и главният разследващ полицай на СДВР Стойно Цветков.

За разлика от любителите на конспиративни теории, ние можем да боравим само с факти, неведнъж уточни Сарафов. Той допълни, че фактическата обстановка е непълна, тъй като всички преки свидетели – жертви и убиец – са мъртви.

От брифинга стана ясно, че името на извършителя е установено на 3 януари, когато Росен Ангелов е бил обявен за издирване. Изяснено е, че на 4 януари той за последно е влизал в интернет през таблета си, за да посети сайт за детско порно. Трупът на Росен Ангелов е намерен на 5 януари, като доказателствата (дънки в раницата, напоени с кръв на жертвите, ДНК-проби, натривки за барутни частици, открит пистолет Берета 22 калибър, саморъчно направен заглушител от маслен филтър) сочат, че той е извършил шесторното убийство и сам е сложил край на живота си.

Емоционални и финансови причини са довели до убийството. Росен е отхвърлен като любовник от Кети Кюхова. Според прокуратурата Кети е била чистачка в домове на заможни хора. Ангелов е знаел за това и е настоявал тя да му предостави достъп и кодове на алармени системи, но тя не се е съгласила. Така се е стигнало до разрив между двамата.

Кюхова е била убита първа, след като е извела кучето на разходка. Това е станало в тъмната част на денонощието, към 19 часа. Ангелов е пренесъл с джип тялото й, което престояло няколко часа, преди да бъде хвърлено в бунара. 

Убийствата на останалите жертви е станало между 23 часа на 31 декември и 0.05 часа на 1 януари. Близките на Кети със сигурност са били живи до 23 часа, тъй като са я търсили, защото не се прибрала от разходката.

Мотивът Ангелов да застреля семейството на Кети е, че те са знаели за връзката им, стана ясно на брифинга.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст