БСП иска изслушване на Борисов в парламента заради убийствата

Кирил Добрев

БСП иска изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента заради последните убийства в страната. 

Европредседателството започна, обвиняват ни, че ние саботираме този процес и искаме да изложим страната пред чужденците. Смятам, че всичко онова, което се случва в последните месеци и дни, няма как да не изложи управляващите. Това каза зам.-председателят  на БСП Кирил Добрев на пресконференция в централата на партията. Той бе категоричен: "Има нещо по-важно от европредседателството – това е сигурността на българските граждани и гостите, които ще дойдат от чужбина". 

„Всичко започна от едно отвличане от преди месеци, всички ни успокоиха, че бандите с отвличанията не са се върнали и това е случайно действие. Никой тогава не разбра защо това момче е отвлечено и какъв откуп е платен, а той е 7 цифрена сума”, припомни Добрев. Той отбеляза и опита за убийство на данъчен инспектор в центъра на София и как никой не е разбрал защо е извършено това покушение.  „Всички казаха, че това е опит за покушение срещу държавата. За шесторното убийство се твърди, че е от битов характер, но в  цялата тази битова драма има нещо, което е много притеснително. 8 години, човек с влязла в сила присъда, не може да влезе там, където му е мястото”, каза още Кирил Добрев.  Той попита какъв облик дава информацията, че такива случаи са около 500-600 в цялата страна. 

„Не мога да кажа дали наглото и демонстративно убийство на Петър Христов е политическо или бизнес. В последно време границата между бизнеса и политиката е размита. Ако приемем тезата на управляващите, че г-н Христов е честен и почтен човек, то тогава всички честни и почтени българи трябва да бъдат много притеснени, че може някой да им отнеме живота и то не къде е, а на правителственото трасе. Страхувам се, че истината е друга и че Велико Търново е поредното феодално владение, подобно на Добрич, където някой се вихреше със суджуци,  подобно на Хасково, където милиони по европроекти се разпределяха между братовчеди”, коментира зам.-председателят на левицата. Кирил Добрев попита още в качеството си на какъв г-н Христов е уредил среща на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов с един престъпник, къде е извършена срещата и била ли е обезпечена.

„Вярно ли е, че същият човек, който е защитен свидетел, лично е екзекутирал няколко от жертвите?”-пита още той. Кирил Добрев бе категоричен, че основният въпрос е могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите. Зам.-председседателят на НС на БСП обяви, че утре ще бъде поискано изслушването на премиера в НС за ситуацията в страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст