Радев за убийството в Нови Искър: Един педофил с присъда вилня заради безразличието на институциите

румен радев

Президентът Румен Радев поиска да се проведе дебат за Истанбулската конвенция. Радев настоя, че трябва всички да знаят какво се подписва и ратифицира сега, а не постфактум.

Президентът даде да се разбере, че и в момента в страната ни има закони, защитаващи правата на жените при домашно насилие. 

"Не можем да ги приложим както трябва, а бързаме да поемаме международни ангажименти, без да знаем за какво става въпрос и без да сме провели един задълбочен дебат. Това е безотговорно", посочи Радев. 

За убийството в Нови Искър, държавният глава обясни, че случаят е показал как "един педофил с ефективна присъда може да вилнее в продължение на години при пълното безразличие на местната власт, държавните институции и обществото".

Румен Радев коментира и протестите в София в началото на българското председателство на Съвета на ЕС. "Тези протести не трябва да притесняват мен. България е демократична страна и всеки, който има някакви искания, е свободен да ги изложи. Разбира се, в установените норми в закона", каза държавният глава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст