ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мисия невъзможна

цигани

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) май е с амбиции да се превърне в нещо като спецслужба. Стана известно, че ЦГМ търси фирма със сертификат за класифицирана информация и умения за спасителна дейност, чиито служители  ще пътуват в градския транспорт с мисии на тайни агенти. 

Идеята е агентите да следят дали шофьорите продават билети, работят ли автоматите и валидаторите, чисто ли е в транспортните средства, има ли скъсани седалки, в изправност ли са дръжките, парапетите, перилата, светлините, сигнализацията, челните стъкла, гумите. Спецконтрольорите ще следят и за поведението на шофьорите – дали са отзивчиви, спазват ли разписанията, имат ли униформено облекло, спират ли извън района на спирката, пропускат ли спирка, преминават ли на червено, пускат ли климатика, когато е необходимо.

Още в зародиш идеята подсказва, че в омразния на всички столичани ЦГМ ще се приютят поредните чантаджии, които няма да вършат работа за една стотинка. Особено в транспорта в крайните квартали. Много ще е любопитна например реакцията на един такъв таен агент по време на акция в трамвай 22. Хората, които имат все още здрави нерви да пътуват с него, от опит знаят, че трамваят превозва тубми цигани от Красна поляна и Факултета. Те носят със себе си онзи неповторим мирис на степ, горени гуми, кюмюр, коне и прочие екзотика, който прави атмосферата в трамвая крайно "задушевна" и неповторима. И повечето от тях не дупчат билетчета, защото смятат, че държавата им е длъжна – по различни причини.

Ей в такава ситуация ми се ще да видя нашенския агент 007. Защото едно е да си разнасяш шлифера в центъра на столицата, друго – в крайните квартали, приличащи на гета. Там е мисия невъзможна…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст