РП – Русе задържа за 72 часа трима за опит да изтеглят пари от чужда банкова сметка

районна прокуратура

В хода на предприето от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Русе разследване за подготвяна измама в големи размери, на 10 април т.г. е задържан 46-годишен мъж. Той бил засечен при опит да изтегли значителна сума пари от банкова сметка на друго лице, чрез използване на неистински документ.

В рамките на оперативно-издирвателните действия, същия ден на паркинга на площад „Света Троица“ в Русе, служители на ОДМВР – Русе задържали още петима участници в схемата на възраст от 31 до 56 години с два леки автомобила. При претърсване в колите, както и в домовете на заловените, са иззети документи, множество мобилни телефони, сим карти и компютърни устройства.

По случая в ОДМВР – Русе се води досъдебно производство за престъпление по чл. 212 от НК, под наблюдението на Русенска районна прокуратура. Трима мъже /31 г., 56 г. и 46 г./ са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по НК. С постановление на наблюдаващия прокурор мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст