ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

#Избегалеви

Съдебна палатаприсъдата по делото срещу Евелин Банев - Брендо

Т.нар. кокаинов крал Евелин Банев-Брендо се включи в групата "Избегалеви", обединяваща всички бегълци от правосъдие, начело с основателите й Пламен Галев и Ангел Христов. С красноречивото включване на Брендо групата вече може да претендира за участие в класацията на "Гинес", с надеждата, че от раз ще покори върховете й. Тези дни стана ясно, че Брендо бил окончателно осъден за пране на пари на 6 години затвор от Върховния касационен съд (ВКС). Решението било постановено на 26 април, но все още не е публикувано.

Причината то да остане в тайна е повече от смешна и е показателна за състоянието на родното правосъдие. Обяснението е, че в съда чакали съобщение от прокуратурата, че са предприети действия за изпълнение на присъдата. Прокуратурата обаче си питала оная работа и засега такова съобщение няма, а изглежда няма и да има. 

Както сочи законът, държавното обвинение ще трябва да прати МВР по следите на Брендо, за да го арестува и после да го вкара в затвора, където да излежи окончателната си присъда. Очевидно досега вътрешното министерство не се е интересувало от Брендо и въобще не го е дирило.

Най-абсурдното е, че докато някъде по света и у нас Брендо е изчаквал окончателната присъда на ВКС, се появи информация, че бил закупил столичния хотел "Рила" от Васил Божков-Черепа. Това говори, че Брендо не е бил толкова разтревожен какво ще отсъди ВКС, нито пък е бил притеснен, че прокуратурата и МВР ще се явят на сделката и ще му турят белезниците посред преговорите.

Въобще цялата ситуация говори, че място за притеснение няма. Затова уникалното движение # ИЗБЕГАЛЕВИ ще продължава да се радва на популярност и светло бъдеще.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст