ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Северна България не е забравена-инвестирани са над 363 млн. лв. по програма “Околна среда”

красимир живков

Северна България не е забравена, целта е една – по-добро качество на живот. Проблемите са идентифицирани, важно е по сектори задачите да бъдат реализирани". Това заяви зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков на IV-ата международна конференция "Инвестиции и инфраструктура в Северна България", която се провежда днес в Луковит.

Живков информира присъстващите кметове, областни управители, експерти и политици  какви са инвестициите по Оперативна програма "Околна среда" в Северна България през миналия и настоящия – 2014-2020, програмен период. Финансовата подкрепа по приоритетна ос "Води" от началото на новия програмен период до момента възлиза на над 336 млн. лв., а по ос "Отпадъци" е 27,6 млн. лв., посочи зам.-министърът. Предстои реализацията на проекти по изграждането на ВиК инфраструктурата в седем области на Северна България. Организатор на форума е Камарата на строителите в България, а инициатор на диалога между властите и гражданите за четвърта поредна година е българският евродепутат Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП. "Комплексен подход и обща група от взаимно свързани проекти могат да променят качеството на живот на хората в районите на Северна България", категорична е Михайлова. Изоставането, според нея, се дължи на лоша инфраструктура, лошо качество на услугите и на връзката между образованието, професионалното обучение и възможностите за реализация.

В конференцията "Инвестиции и инфраструктура в Северна България" участваха зам.-министърът в МРРБ Малина Крумова, експерти от АПИ и ОП "Транспорт".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст