ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Китайският посланик покани Корнелия Нинова в Пекин

корнелия нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща с китайския посланик Джан Хайджоу. Акцент в дискусията бяха инициативите „16+1“ и „Един пояс, един път“, както и възможностите за подобряване на сътрудничеството между България и Китай в икономически план, в сферата на земеделието, инфраструктурните, транспортни и енергийни проекти, както и в научния, образователния, технологичен обмен и обмена на стоки и суровини.

Нинова изтъкна важността на Китай като първостепенен партньор на България и добави, че двете страни имат отлични политически отношения, основаващи се на взаимно доверие и уважение. Тя изрази желание политическият диалог да продължи на балансирана основа и сътрудничеството, да има практически измерения.

Лидерът на социалистите подкрепи подписаните над 20 споразумения по време на визитата на премиера на Китай Ли Къцян. В рамките на работната среща бе дискутирана и предстояща визита на делегация на БСП, водена от Корнелия Нинова, която ще посети Китай. Посещението е по покана на китайската страна и ще бъде реализирано през втората половина на 2018 г.

По време на срещата бяха обсъдени още- политическата обстановка в Европейския съюз, отношенията между Китай и Германия, както и отношенията със САЩ. От страна на посолство на Китайската народна република участие взеха още Ян Дзианцун, политически съветник, Ян Сюй, първи секретар по политическите въпроси и Му Ди, втори секретар. От страна на БСП участваха още Петър Витанов, член на ПГ „БСП за България“ и член на Групата за приятелство с Китай и Никола Митов, експерт в Международния отдел на БСП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст