ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП: Оставките са закъснели

Пресконференция на БСП Кирил Добрев

Трима възлови министри от правителството на „стабилността” си отиват. Това е правителствена криза и ние, от БСП, не сме изненадани от оставките и ги намираме за доста закъснели. Това каза зам-председателят на БСП Кирил Добрев на пресконференция в централата на партията.

Добрев заяви, че  има още две възлови ведомства, където оставките също са много закъснели и коментира, че оставката на Цецка Цачева е задължителна заради избягали и изчезнали затворници и за срива на Търговския регистър, който блокира изцяло икономическата дейност в страната.  Задължителна е и оставката на министър Порожанов заради кризата, предизвикана в Странджа. Добрев каза още, че тези оставки са признание за 10 годишната грешна политика на рязане на ленти

Зам.-председателят на левицата изтъкна, че тримата министри са поредните, които си отиват. „Заменяме едни партийни функционери с други. Този път номерът им няма да мине. Камилите се сменят, керванът си върви и от 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза”, категоричен бе Кирил Добрев.  Той допълни, че БСП е единствената опозиционна сила в този парламент и единствена, през всички тези години, е била близо до хората.

„Къде е Лиляна Павлова, защо не е в следствието и защо не я разпитват. Николай Нанков и всички шефове на АПИ се изредиха в следствието, но нея я няма”, каза още Кирил Добрев.

Той припомни, че през 2011 година Росен Плевнелиев, като министър, прави обществената поръчка и дава изпълнението на тази фирма. „Защо той не е в следствието?”, попита още Добрев. Той припомни още, че тогава зам.-министър е Лиляна Павлова.

„През 2016 година тя е министър и пуска в експлоатация с акт 16 пътя. А може би се чака днес да бъде „изпрана” и заедно с Лазар Лазаров да се върнат и керванът да продължи да си върви, и схемата да си работи” каза още Кирил Добрев. Той попита още- има ли взаимовръзка между строителни фирми и политически лица .„Докато не отговорим, няма да намерим отговора- защо пътищата ни са некачествени и защо хората умират по тях“, категоричен бе Кирил Добрев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст