ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПТП с училищен автобус в с. Слокощица, община Кюстендил

окръжна прокуратура

Окръжна прокуратура – Кюстендил съобщава:

Вчера, 15.10.2018 г., около 15 ч., в с. Слокощица, община Кюстендил, е настъпило пътно-транспортно произшествие с училищен автобус, в който се возели деца. По първоначални данни, по време на движение на МПС, на управляващия го водач му прилошало. Въпреки здравословния проблем, мъжът положил усилия да приведе автобуса в покой – направил опит да спре встрани от пътя, като използвал и ръчната спирачка.

В резултат на действията му МПС спряло, причинявайки леки материални щети на намиращите в близост до пътя кофи и ограда на къща. Няма пострадали деца, както и други лица от возещите се в автобуса по време на инцидента. Не се е наложило оказване на медицинска помощ.

Водачът на автобуса е починал. Според издадено първоначално заключение от съдебен лекар, смъртта е настъпила вследствие на получен инфаркт. Очаква се заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза.

За училищния автобус има сключен договор и разрешително за извършване на такава дейност с Община Кюстендил.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст