ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Оправдаха обвиняемите за рухналата преди 12 години сграда на ул. Алабин”

Всякакъв съд

12 години след като сграда на улица "Алабин" в София се срути и уби две млади жени, съдът оправда и четиримата обвиняеми по делото. Невинни са собственикът на сградата, инженерът, който е трябвало да контролира ремонта и собствениците на строителната бригада.

Освен основния обвиняем – Георги Кирчев, който е собственик на сградата, за невинни бяха обявени и инж. Петър Петров, който е контролирал ремонта на сградата, управителят на архитектурната фирма Николай Симеонов, както и строителят Манчо Антонов. Не стана ясно с какви мотиви те са обявени за невинни, тъй като съдът прочете само оправдателната присъда.

Според Момчил Момчев, прокурор по делото, една част от доказателствата на досъдебното производство бяха едни, на съдебното производство се промениха. "Ако не единствен, той е един от малкото свидетели очедидци – Николай Александров, всички знаете, че на съдебното следствие промени показанията си. Досъдебното производство твърдеше, че лично подсъдимият Георги Кирчев е нареждал да се режат колони от сградата, което е довело в следствие до събарянето й. А съдебното следствие заяви, че това не е вярно и това, което е казал, няма нищо вярно".

На въпроса има ли държавното обвинение полезен ход  занапред, прокурор Момчев отбеляза: "Полезният ми ход е да протестирам. Оттук насетне да предизвикам производство пред апелативния съд и да видим дали ще потвърдят присъдата на градския съд. Може пък и да е сбъркал градският съд. Ще видим.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст